Index Vakbarát Hírportál

Beperlik az Apple-t a wifi miatt

2016. május 31., kedd 10:45 | aznap frissítve

Beperli az Apple-t a Caltech (California Institute of Technology), amiért a cég szerint olyan wifi-csipeket használ, amelyek megsértik az egyetem négy szabadalmát is. A keresetet még csütörtökön adták be, a Caltech szerint az Apple tudott róla, hogy levédett technológiát használ nagyjából minden nagyobb termékében az Iphone 5-től kezdve. Az egyetem azt reméli, blokkolhatja az eladásait ezeknek a termékeknek. 

A Caltech szerint szabadalmaik alapvető részei a 802.11n és 802.11ac a két legfrissebb wifi-szabványnak, segítségükkel gyorsabb az adatátvitel, és egyszerűbb a szükséges hardver. A szabadalmakat 2006 és 2012 között kapták.

Egyben beperlik a  Broadcomot is, ez a cég gyártja a wifi-csipeket, amiket az Iphone-ban, Macbookban és más Apple-termékekben használnak. Az Apple-t azért perlik, mert a Caltech szerint ők a legnagyobb vásárlói a Broadcomnak, 14 százalékát adják a cég bevételeinek.

Az Apple egyszer már megszívta tavaly: akkor a bíróság úgy döntött, fizetniük kell University of Wisconsin-Madisonnak 234 milliót, mert megsértették processzorteljesítményről szóló szabadalmukat.

Az Apple egyelőre nem reagált a Verge  megkeresésére

Rovatok