Index Vakbarát Hírportál

Lepaktált a Microsofttal a Xiaomi

2016. június 1., szerda 17:33

A szoftvergyártó Microsoft eladta körülbelül 1500 szabadalmát a kínai mobilgyártó Xiaominak, és a cégek licencelési megállapodást kötöttek egymással. A piszkos anyagiakat nem hozták nyilvánosságra, de az már biztos, hogy az üzlettel mindkét fél nagyon jól jár.

Microsoft: a legnépszerűbb szoftverei, a Skype telefonkliens és az Office irodai csomag gyárilag fel lesz telepítve a Xiaomi okostelefonaira. Ezzel talán el tudják érni, hogy a felhasználók lecövekeljenek a jól ismert Word és Excel mellett, és ne próbáljanak ki más doksiszerkesztőket és táblázatkezelőket. 

Xiaomi: a kínai mobilgyártó az elmúlt években gyorsan növekedett, de az országában egyre erősebb a verseny. Az Oppo és a Vivo, hogy csak a legismertebb riválisait említsük, olyan ügyesen növekednek, hogy az már a Xiaominak is fáj - csökkent a piaci részesedése.

A kiút a nemzetközi terjeszkedésben van, ehhez azonban kellett egy jogi védelmet biztosító szabadalmi portfolió, mert a nyugati országok nem olyan elnézőek, ha egy technológiai cég a riválisait másolja.

Rovatok