Index Vakbarát Hírportál

Gombnyomásra titkosít a 4 milliós telefon

2016. június 2., csütörtök 16:24

A Sirin Labs nevű cég fejlesztett egy állítólag szuper biztonságos androidos okostelefont, a Solarint viszont megkérik az árát: 9500 fontot kérnek érte, ami röpke 3,8 millió forint. Összehasonlításképpen, a csúcsmobilok mostanában valamivel 200 ezer forint felett mozognak.

A Solarint a cég szerint olyan nemzetközi üzletembereknek készítették, akik szeretnék érzékeny információikat biztonságban tudni. A telefon állítólag olyan titkosítást használ, mint a hadsereg. Ez azonban még mindig nem elég ennyire magas árhoz. 

A telefonba 128 gigabájtos tárhely került, 4 gigabájt rammal, nyolcmagos, Snapdragon 810, két gigahertzes processzorral. Öt antennájával 24 LTE csatornát tud, 4,6 gigabájtos adatsebességre képes. Viszont nagyjából ezt tudja a Samsung Galaxy S7 Edge is, sőt, abban jobb processzor van, Snapdragon 820, viszont csak 32 gigabájtos tárhely.  A telefon elég nagy darab, 5,5 hüvelykes, és 22 dekagramm, ami elég nehéz. 

Talán a hátulja a legérdekesebb a telefonnak: 23,8 megapixeles kamerája van, az ujjlenyomat-leolvasót is oda pakolták. A hátlap anyaga olasz bőr. Itt egy speciális gomb is, ha azt megnyomjuk, elvileg a tőle telhető maximális biztonságot nyújtja a telefon a hívásokhoz és az üzenetekhez.

Rovatok