Index Vakbarát Hírportál

Tumblrre is jönnek az élő videók

2016. június 21., kedd 10:31

A Tumblr is felugrik az élő videós vonatra, a mai napon indítják be a saját élő közvetítős szolgáltatásukat. A videókat menteni, így később visszanézni is lehet.

Bár hivatalos bejelentés még nem volt, többen már kiszúrtak egy  külön Tumblr-oldalt,  amellyel az újításra hangolja a népet a Tumblr, és az iparági körökben otthonosan mozgó Techcrunch is  úgy tudja , valóban maga a cég vezet be új szolgáltatást, nem egy felhasználó partizánakciójáról van szó. A beharangozóoldal programokat sorol fel, amelyekkel az élő közvetítés bemutatkozik.

Lesz hova felzárkózni a vetélytársak mögé: a Facebook komoly energiát fektet a Facebook Live népszerűsítésébe, a Twitter a Periscope-pal nyomul, az Amazonnak ott a gémerek körében népszerű Twitch, a Google-nek pedig a Youtube élő közvetítései.

Azt még nem tudni, hogy a Tumblr saját streamelős platformot fejlesztett, vagy egy külső szolgáltatást kötnek csak be az oldalra. Úgy tűnik viszont, hogy nem ez az egyetlen lépésük a valós idejű tartalmak felé, az új lehetőség bevezetése egy szélesebb stratégia része lehet.

Rovatok