Index Vakbarát Hírportál

Válasszon magának kedvenc Google-reklámokat!

2016. június 29., szerda 14:10

Alapfokú nyelvtanfolyam-ajánlók a lingvisztika professzorainak? Intimbetét-reklámok a lumberszexuális bunkóknak? Szoláriumbérlet Kendrick Lamarnak? Igen, mindannyiunkkal előfordul, hogy a hirdetéseket targetáló adsense-rendszer meghülyül, és értelmezhetetlen reklámokkal bombázza a felhasználókat.

A Google úgy próbál fordítani a helyzeten, hogy létrehoztak egy oldalt, ahol a felhasználók személyre szabhatják, hogy milyen hirdetéseket látnának szívesen a vállalat szolgáltatásaiban, illetve a külsős cégek oldalain – írja az IT Café. Az aktiválható eszköz felajánlja a bejelentkezett felhasználóknak, hogy válasszanak maguknak érdeklődési köröket, illetve az előre megadottakon kívül újakat is fel lehet vinni.

A felajánlott témaköröket a Google a felhasználó online tevékenységének elemzéséből szűri ki. Ez minden szolgáltatást érint, kivéve a Gmailt, mert azt önállóan kezelik. Az oldal indulása után egyelőre csak a Youtube szerepelt a listán. A célzott hirdetések eljuttatásánál a nemet és az életkort is figyelembe veszik.

Az oldal felajánlja a felhasználónak a személyre szabott hirdetési rendszer használatának mellőzését is. Ez azt jelenti, hogy továbbra is jelennek meg reklámok, de azokat nem az érdeklődési körök, hanem a tartózkodási hely alapján szortírozza. A tájékoztató szerint a hirdetési együttműködéseknek köszönhetően a testreszabás több mint kétmillió weboldalon működik.

A Google szóvivője közölte, hogy az eszközt fokozatosan aktiválják a fiókokban a következő hetekben, és előtte minden felhasználót értesítenek erről, illetve felajánlják neki, hogy kapcsolja be az új szolgáltatást.

Rovatok