Index Vakbarát Hírportál

Az Apple megvenné a Tidalt

2016. július 1., péntek 10:59

A Wall Street Journal megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az Apple tárgyalásokat folytat a Tidal felvásárlásáról. Állítólag a saját zenestreamerük, az Apple Music sikerét szeretnék előremozdítani az akcióval. Mi tagadás, nyilván nekik is jól jönne Kanye West és Madonna népszerűsége, márpedig ezek az előadók szorosan kötődnek a Tidalhez.

Azt a nyilatkozó források is megjegyezték, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak, és lehet, hogy a végén nem lesz belőle semmi. A megállapodás részletei még nem ismertek.

A Tidalt a svédországi Aspiro fejlesztette. A viszonylag magas havidíjért cserébe tömörítetlen formátumban streamelhetjük rajta a zenét, így jobb hangminőséget nyújt, mint a konkurens Spotify vagy Apple Music. A rapsztár Jay-Z 2015 márciusában vásárolta fel a szolgáltatást, mintegy 56 millió dollárért.

A Tidalnek ma 4,2 millió előfizetője van; sokkal kevesebb, mint a piacvezető Spotifynak. A fizető felhasználók többsége idén regisztrált a szolgáltatásra, nem kis részben amiatt, hogy csak itt lehetett elérni Kanye West, Rihanna és Beyoncé lemezeit. A közelmúltban elhunyt Prince teljes diszkográfiáját is csak a Tidalen lehetett elérni.

Rovatok