Index Vakbarát Hírportál

Hárommilliárd dollár büntetést fizethet az Oracle

2016. július 1., péntek 09:17

Egy kaliforniai bíróság kimondta, hogy az Oracle-nek hárommilliárd dollár kártérítést kell fizetnie a HP-nek. A vád szerint az Oracle megszegte a két cég megállapodását, ami az Intel Itanium csipekre épülő szerverekhez készülő szoftverekre vonatkozott. A HP szerint az Oracle elmulasztotta ezeket a fejlesztéseket.

Az Oracle azzal érvelt, hogy az Intel 2011-ben már világossá tette: egy elavult konstrukcióról van szó, és a szerződésben nem abban állapodtak meg, hogy az örökkévalóságig biztosítják majd a szoftvert a szerverekhez.

A bíróság végül a HP javára döntött, négy évvel azután, hogy James Kleinberg bíró úgy ítélte meg, hogy a két vállalatnak van érvényben lévő szerződése. A HP ügyvezető igazgatója, John Schultz a Reutersnek azt mondta: az, hogy az Oracle felhagyott az Itanium csipek szoftveres támogatásával, egyértelműen szerződésszegésnek számít.

Az Oracle és a HP már régóta fújnak egymásra. 2010-ben Larry Ellison Oracle-vezér azt mondta: miután a HP beperelte a cég korábbi vezérigazgatóját, Mark Hurdöt, csak mert elfogadta az Oracle társelnöki pozícióját, a két cég jövőbeli együttműködése lehetetlenné vált.

Rovatok