Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai állam is dobja a Blackberryt

2016. július 3., vasárnap 13:33

Az Egyesült Államok szenátusa bejelentette, hogy az alkalmazottai ezentúl nem igényelhetnek Blackberry-mobilokat a munkájukhoz. Ezentúl az iPhone SE 16 gigabájtos változata és az androidos Samsung Galay S6 közül lehet majd választani.

Akinek már Blackberryje van, nem kötelező váltania, a már használatban lévő mobilok támogatását folytatja a cég, és a készlet erejéig cserélni is lehet a készülékeket. Aki viszont újonnan kér mobilt, az már nem választhatja a szebb napokat látott kanadai cég készülékeit.

A Blackberry egykor épp azzal szerzett hírnevet magának, és lett az iPhone előtti kor menő telefongyártója, hogy a céges ügyfeleknek kínált biztonsági megoldásaik miatt az állami szféra is előszeretettel használta a készülékeit. Aztán a mobilpiac elszáguldott mellette, az Adroid és az iOS pár év alatt messze maga mögött hagyta. A cég azóta is szenved, most épp olcsó androidos mobilokkal próbál talpra állni.

A szenátus döntése éppen ezért se nem meglepő, se nem váratlan. Pláne, hogy Obama elnökről is kiderült júniusban, hogy már nem a korábban védjegyévé vált Blackberry-mobilját használja. Ettől függetlenül a mostani bejelentés hivatalosan is lezárt egy korszakot a mobilpiacon.

Rovatok