Index Vakbarát Hírportál

Összebalhézott az Apple és a Spotify

2016. július 4., hétfő 11:43

Már egy ideje megy a huzavona az Apple és a Spotify zenei streaming szoftver között: az előbbi kitiltotta utóbbi legfrissebb verzióját. A Spotify szerint az Apple azt akarja megakadályozni, hogy versenyezzenek az Apple Musickal. 

Az Apple máshogy gondolja, nyilatkoztak is a BuzzFeed Newsnak: „[...] csak féligazságokról és pletykákról beszél [a Spotify] a szolgáltatásunkkal kapcsolatban. [...] Szívesen átnézzük újra az alkalmazást, amint megfelel az App Store szabályainak” – nyilatkozta Bruce Sewell, az Apple jogi tanácsadója. A jogász szerint a Spotify el akarja távolítani az alkalmazáson belüli vásárlás lehetőségét, hogy helyette saját bejelentkezését vásárolja.

Az Apple viszont erre az üzleti modellre építi: 30 százalékot eltesznek az alkalmazáson belüli vásárlásokból, például a Spotify-feliratkozásokból is. Ezt a modellt lehet nem szeretni, de egyértelműen benne van a szabályzatban, általánosan alkalmazzák. A Spotify megpróbálta megkerülni a rendszert, inkább a weblapjukra irányították a felhasználókat.

A Spotify korábban a felhasználókra hárította az Apple költségét, és a weblapról elérhető 10 dolláros feliratkozás az alkalmazásból már 13 dollárba került. 

Rovatok