Index Vakbarát Hírportál

Elon Musknak titkos terve van

2016. július 11., hétfő 17:44

Elon Musk, a Tesla vezére elég nagy nyomás alatt volt a héten önműködő autóinak balesete után. Talán a vasárnapi tweetjével próbál kimászni a bajból, ebben ugyanis azt írta, hogy egy szupertitkos Tesla-mesterterve van, amelynek részleteit még a héten bejelentik.

Üzenetével egy tíz évvel ezelőtti blogposztját utánozza, akkor is hasonlóan fogalmazott: The Secret Tesla Motors Master Plan (just between you and me). Akkor Elon Musk azt két az autót mutatta be, amely később a négyajtós Tesla Model S, valamint a Tesla 3 sportszedán néven vált ismertté.

Nem véletlen, hogy Musk pont most üzenget ilyeneket, a Tesla elég rossz passzban volt az elmúlt hetekben. A hatóságok még vizsgálják a május 7-én történt balesetet, amikor az önműködő autó belevezette magát egy elékanyarodó teherautóba. A sofőr meghalt a balesetben.

Az autószállítás is visszaesett az elmúlt három hónapban, így nem valószínű, hogy sikerült elérniük a várt 80-90 ezre darabszámot. Azt is kritikusan fogadták a szakmában, hogy a Tesla 2,5 milliárd dollárért szeretné felvásárolni az anyagilag nem túl jó állapotban lévő SolarCityt. Főleg azért furcsa az üzlet, mert a napelemek felszerelésével foglalkozó céget Elon Musk unokatestvére, Lyndon Rive vezeti.

A Tesla részvényei sem szárnyalnak, 15 százalékot esett értékük április óta.

Rovatok