Index Vakbarát Hírportál

Egy órán belül három Pokémon Go játékost raboltak ki

2016. július 13., szerda 19:43

Az amerikai University of Maryland kampuszán egy órán belül három diákot is kirabolt egy ismeretlen tettes, miközben vidáman Pokémon Góztak, írja a Washington Post. Az egyetem rendőrsége elmondta, ezzel egy időben egy negyedik telefonrablás is történt, ahol a károsult nem az egyetem diákja és nem is a játékkal játszott, csak pont a kezében volt a telefonja.

A diákok szerint a tettesnél egy fekete maroklőfegyver volt, sötét ruhákat viselt és fekete arcmaszk volt rajta. A rendőrség éppen az első esetben helyszínelt, ekkor kapták a riasztást, hogy további két rablás történt három percen belül. A fegyver mindhárom esetben előkerült. A rendőrség egyelőre nem találta meg a tettest. Arra kérik a diákokat, ne Pokémon Gózzanak egyedül, mindig legyen mellettük egy ismerős.

A játék a megjelenése után öt órával már az USA legnépszerűbb alkalmazása volt, hatalmas profitot hoz a tulajdonos cégnek, a Nintendónak. A játékkal kapcsolatban eleinte biztonsági aggályok merültek fel, de az első javítócsomagukban már korrigálták is a problémát.

Arra viszont senki nem számított, hogy az alkalmazás izgalmas része, a valóság és virtuális összemosása ennyire veszélyesnek bizonyul majd. Többen nekisétáltak fáknak, oszlopoknak, még vezetés közben is pokémonokat gyűjtenek a felhasználók. A marylandi példa alapján a játék remek alkalmat kínál, hogy meglopják, vagy akár kirabolják a pokémonok gyűjtésébe belefeledkezett felhasználókat.

Rovatok