Index Vakbarát Hírportál

Lecsúszott az ingyenes 1 terabájtról?

2016. július 13., szerda 13:00

Érdemes megint ránézni a tavaly év végén elindított Helyi Idegenvezetők (Local Guides) programra, főleg akkor, ha már regisztrált rá, és szeretne online tárhelyet szerezni. Ebben a játékban a Google-fiókkal belépve kell pontosítani a Térképen látható adatokat, ezzel lehet extra tárhelyet szerezni.

Aki a térképen helyeket értékel és szöveges leírást is ad hozzá, fényképeket tölt fel, vagy válaszol a felhasználói kérdésekre, kap egy-egy pontot, és ezeket összegyűjtve lehet egyre magasabb szintre kerülni.

Az első néhány szinten kevésbé izgalmas extrákat szerezhetünk, például előzetes hozzáférést kaphatunk a Google új termékeihez és szolgáltatásaihoz, vagy csatlakozhatunk a helyi idegenvezetők exkluzív közösségéhez. Az igazi nyeremény a negyedik szinten érhető el.

Aki július 7 előtt regisztrált, és július 21-ig megszerzi a szükséges 200 pontot, az még 1 TB tárhelyet kap két éven át. Érdemes sietni, mert a Google már bejelentette, hogy az ajánlatot lecsökkenti a tizedére, 100 GB-ra. Még ez is jó ajánlatnak mondható, hiszen a 100 GB-os tárhely havonta 2 dollárba kerül, tehát két év alatt 13 ezer forintot megspórolhatunk némi munkával.   

Persze a fanatikus Google-rajongóknak az ötödik szint éri a legtöbbet, ezzel ugyanis hozzáférést lehet szerezni a keresőcég termékeihez, még a megjelenésük előtt.

Rovatok