Index Vakbarát Hírportál

Megoszthatjuk a családdal a Google-fiókkal megvett filmet és zenét

2016. július 13., szerda 15:25

A Google úgy döntött, hogy ők is lehetővé teszik alkalmazások, zenék és filmek megosztását más felhasználókkal. Az Apple már régóta meglévő szolgáltatásához hasonlóan működik majd a rendszer.

A tartalmat összesen hat felhasználóval lehet megosztani. Teljesen mindegy lesz, hogy ki milyen eszközt használ, lehet tehát androidos készülék vagy akár Google Play alkalmazás iOS készüléken. Csak Androidra elérhető alkalmazások csak Androidon érhetők el, de ez természetes.

Google Play Family Library lesz a neve a szolgáltatásnak, és hasonlóan működik, mint az Apple családi megosztása. A Google a zenére már bevezette ezt, tavaly olyan előfizetést indított el, amely havi 14,99 dollárért hat embernek biztosította a zene streamelését. Most azonban nincs pluszköltség. A szülő például meg tudja határozni, hogy az általa megvett appok közül, melyiket használhatja a gyerek saját készülékén. Annyi a kikötés, hogy egy kártyával lehet fizetni, és ezt a főfiókhoz kell kötni. De vásárolni, mindenki vásárolhat, a pénzt pedig arról az egy kártyáról vonják le.

Rovatok