Index Vakbarát Hírportál

Augusztus 2-án Magyarországra is jön az Xbox One S

2016. július 18., hétfő 19:19

A Microsoft bejelentette, hogy Európa-szerte augusztus 2-án jelenik meg az Xbox One S. Az új konzol külseje és teljesítménye is megváltozott, de minden korábbi Xbox kellékkel és játékkal kompatibilis. Három különböző tárhelymérettel lehet előrendelni, hatalmas rá a kereset.

A One S háromféle, 2 TB-os, 1 TB-os és 500 GB-os merevlemezzel lesz majd kapható. A Wired szerint ezeket Európában 399, 349 és 299 euróért lehet majd megvásárolni, tehát 125 ezer, 110 ezer illetve 95 ezer forintért. Ha a Microsoftstore.com-on rendeljük elő, augusztus 2-án már ki is szállítják nekünk.

A konzolt már az E3-on is kipróbáltuk, már akkor feltűnt, hogy a One S 40 százalékkal kisebb, mint az elődei. Az eddig külső tápegységet beépítették a matt felszínű dobozba. A konzol fektetve és élére állítva használható, ezzel sokkal jobban elhelyezhetőnek tűnik, mint a korábbi, kicsit bumfordi One.

Az új konzol 4k Ultra HD-ben streamel videókat, Blue Ray filmeket is nézhetünk rajta. Bár továbbra is támogatja a Kinectet, eltűnt róla a Kinect bemenet, ezért azt csak USB átalakítóval tudjuk majd használni.

Jár hozzá az új kontroller is, aminek erősebb a wireless jele, tehát precízebben lehet vele navigálni. A kialakítása miatt jobban megfogható, és bluetooth-ot is támogat. A kontroller magában is megvásárolható lesz 60 dollárért, szintén augusztus 2-tól. 

A Microsoft azt ígéri, minden korábbi Xbox játék, tartozék és az Xbox Live szolgáltatás is kompatibilis lesz majd az új konzolokkal. Az új grafikát pedig több megjelenő játék, így a Gears of War 4 és a Scalebound is támogatja.

A Verge nemrég bemutatóvideót rakott ki, ahol megcsodálhatják az új kütyüt:

Rovatok