Index Vakbarát Hírportál

Csökkent a Netflix népszerűsége

2016. július 19., kedd 14:04

Meredeken zuhant a Netflix részvényárfolyama, miután kiderült, hogy az online videoszolgáltató a vártnál kevesebb új előfizetőt tudott szerezni az amerikai áremelések miatt.

A Netflix a júniussal véget ért negyedévben csak 1,68 millió új fizető ügyfelet szerzett, pedig 2,5 milliót szeretett volna. Sokan le is mondták a hozzáférésüket a megemelt előfizetési díjak miatt.

Ezúttal 13 százalékkal esett az árfolyam, és ha folytatódik ez a trend, akkor a részvény az értéke negyedét is elvesztheti idén. Elemzők szerint az amerikai piacon történt változás azért hat ilyen nagy mértékben a részvényárfolyamra, mert a hazai nyereség ellensúlyozza a nemzetközi piacokról származó veszteségeket.

Az áremelés egyébként azt jelenti, hogy év végéig körülbelül 20 millió meglévő előfizetőnek kell majd havi 1-2 dollárral többet fizetnie a szolgáltatásért.

Persze éppen ennek a díjemelésnek köszönhető, hogy az elmúlt negyedévben 28 százalékkal nőtt  a Netflix bevétele a tavalyi évhez képest, és most már 2,1 milliárd dollárt kaszált a cég három hónap alatt.

Rovatok