Index Vakbarát Hírportál

Semmit sem ér a Tumblr

2016. július 19., kedd 10:47

A Yahoo további 482 millió dollárt leírt a Tumblr értékéből, mert nem bízik abban, hogy a mikroblog a jövőben jobban teljesít. A webes cég az előző üzleti negyedévben már 230 millió dollárral csökkentette a Tumblr értékét, és ezzel a 2013-ban kifizetett 1,1 milliárd dolláros vételár több mint felét elvesztette.

Az értékcsökkentés mögött az áll, hogy a Yahoo képtelen volt összekaparni a Tumblr-rel a célként kitűzött 100 millió dolláros bevételt. De az is benne van, hogy a hasonló közösségi média oldalak, például a Twitter értéke is csökken.

A 21 évvel ezelőtt megalapított Yahoo a web egyik első óriáscége volt, de az elmúlt években már küzdelmes volt a működése. Többen is licitálnak a cégre, például az amerikai netszolgáltató Verizon és egy befektetési társaság, amely mögött Warren Buffet áll. A vállalat fő biznisze körülbelül 3,5 milliárd dollárt ér, de ha a szabadalmait és ingatlanait is megveszik, jóval többet is fizethetnek érte.

A Yahoo-t három éve Marissa Mayer vezeti, őt bízták meg azzal, hogy állítsa növekedési pályára a céget. Ennek a tervnek volt a - kevésbé sikeres - része a Tumblr felvásárlása is. Mayer növelte a Yahoo mobilipari jelenlétét, és csökkentette az alkalmazottak létszámát is.

Rovatok