Index Vakbarát Hírportál

A Xiaomi belépett a laptoppiacra

2016. július 28., csütörtök 15:26

A Xiaomi a semmiből belépett a laptoppiacra. A kínai mobilgyártó szerdán bejelentette az ultravékony, alumíniumvázas, arany és ezüst színben kérhető Mi Notebook Airt.

A cég nem szégyenlősködött a névadásban, de a dizájn is elég hasonló a MacBook Airéhez, a legszembetűnőbb különbség (nyilván az almás logó hiányán túl), hogy a billentyűzet a Xiaominál ugyanolyan színű, mint a váz. Ami biztosan különbség, az értelemszerűen a szoftver: a Mi Notebook Airen Windows 10 fut.

A nagyobb, 13,3 hüvelykes változat 750 dollár (210 ezer forint) körül lesz. Ebben 2,3 GHz-es Intel Core i5-6200U, 8 GB RAM, Nvidia Geforce 940MX videokártya és 256 GB SSD tárhely van, illetve 1,28 kilós és 14,8 milliméter vastag.

Egy kisebb, még vékonyabb modell is lesz, ez a 12,5 hüvelykes változat 525 dollár (150 ezer forint) körüli áron lesz majd kapható, Intel Core M3 processzorral, 4 Gb RAM-mal és 128 GB háttértárral. Mindkét változaton hagyományos és C-típusú USB-csatlakozó is lesz.

A Xiaomi nem az első kínai mobilgyártó az utóbbi időben, amelyik próbát tesz a nem éppen fénykorát élő laptop- vagy tabletpiacon: a Huawei februárban, a barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatta be a Matebook nevű, felcsatolható billentyűzetes tabletét.

Egyelőre csak kínai megjelenési dátumot közölt a cég, ott augusztus 2-án kerül boltokba a laptop.

Rovatok