Index Vakbarát Hírportál

Két éve nem ment ilyen jól a Samsungnak

2016. július 28., csütörtök 16:37

Túlteljesítette az elemzői várakozásokat a Samsung a legutóbbi negyedévben a cég jelentése szerint, miközben a vetélytársak, köztük az Apple se zárt túl sikeres időszakot.

A világ legnagyobb mobilgyártójának számító Samsung a második negyedévben 5,85 ezer milliárd von (1,46 ezer milliárd forint) profitot termelt, ami azt jelenti, hogy 2 százalékkal tudta növelni a nyereségét az egy évvel korábbihoz képest. Ez valamivel jobb, mint amit az elemzők vártak, mert jobban fogytak a cég mobiljai.

A cég bevétele 5 százalékkal, 50,94 ezer milliárd vonra nőtt, az üzemi eredmény pedig 18 százalékkal, 8,14 ezer milliárd vonra. Ebből 4,32 ezer milliárdot a mobil üzletág hozott össze, amihez fogható eredményt 2014 második negyedéve óta nem tudott produkálni a cég. Saját becslésük szerint 75,6 és 78,3 millió közötti telefont adtak el áprilistól júniusig, ami majdnem kétszer annyi, mint az ugyanekkor értékesített iPhone-ok száma. Nem meglepő módon a Samsung márciusban bejelentett zászlóshajói, a Galaxy S7 és S7 Edge volt a sikeres negyedév kulcsa

A dél-koreai cég az év hátralévő részére is hasonlóan erős teljesítményt jósol, elsősorban azért, mert a mobileladások mellett nagy keresletre számítanak néhány általuk gyártott összetevő, például a több gyártó által is használt OLED-kijelzők iránt. Többet fognak viszont költeni a bejelentés előtt álló Note 7 és Note 7 Edge óriáskijelzős mobilok marketingjére.

Rovatok