Index Vakbarát Hírportál

Titokban, cipőjük alapján követné látogatóit a Disney

2016. július 29., péntek 13:54

A Disney kalandparkjait évente több millió látogató keresi fel, ezért érthető, hogy a cég megpróbálná követni a látogatóit, és csökkenteni a sorokat a látványosságoknál. De a kezdeményezés még így is elég meredeken hangzik – írja a Gizmodo.

A Disney már most is hordható csuklópántot ajánl látogatóinak MagicBand néven, ezzel sok helyen nem kell kivárni a sorokat és automatikusan hozzáférhetnek a róluk készült fotókra is. A cég pedig információt gyűjthet a látogatókról, ami marketingcélokra és a park áttervezéséhez is hasznos.

Ez viszont egy olyan szolgáltatás, amit külön kérni kell, így nagyon sok látogató kimarad a követésből. Ezért a cég új megoldáshoz nyúlna, amihez már tavaly beadták a szabadalmi kérelmet (de a lapok csak most találtak rá). A rendszer lényege, hogy rejtett, fedett kamerákat pakolnak mindenhová a parkban, ezek lefényképezik a látogatók cipőit, innen fogják tudni, melyik játékot, látványosságot próbálják ki.

Belépéskor, a főkapukon áthaladásnál a látogatók cipőjét automatikusan lefényképezik és eltárolják. A szabadalomban szerepel egy robot is, aki véletlenszerűen járkálna a parkban és titokban fényképezné a cipőket, hogy még több információhoz jusson a Disney. Arról egyelőre nincs információ, mikor vezethetik be a rendszert.

Rovatok