Index Vakbarát Hírportál

Bárki dönthet majd úgy, hogy nem kér a pokémonokból

2016. július 30., szombat 08:04

A pillanatok alatt őrületes világsikert elérő kiterjesztett valóságos mobiljáték, a Pokémon Go fejlesztői bejelentették, hogy már dolgoznak azon, hogy ne kellemetlenkedhessenek bárhol a valós helyszínekre pakolt virtuális szörnyecskék.

Ha megérkezik a frissítés, bárki kérheti majd, hogy az ő területe legyen pokémonmentes, például ha egy kisbolt tulajdonosa nem akarja, hogy a mobiljukba zombuló emberekkel teljen meg az üzlete, akiknek eszük ágában sincs fizetni. Egyes esetekben már eddig is eltávolítottak bizonyos helyeket, de erre még mindig nincs automatikus megoldás, külön kell kérvényezni, ha valaki kimaradna.

J.C. Smith, a Nintendóhoz tartozó Pokémon Company marketingigazgatója szerint a változtatással igyekeznek biztosítani, hogy a játék egyszerre maradjon szórakoztató a játékosoknak, de tisztelje a való világot is. Utóbbival az első hetekben még akadtak gondok: hirosimai emlékhelyen vagy éppen holokausztmúzeumban is tűntek fel pokémonok, és minden ilyen helyen akadtak is játékosok, akiknek épp az volt ott a legfontosabb dolguk, hogy begyűjtsék őket. A szarajevói nagykövetség is figyelmeztetést adott ki a játékosoknak, hogy lehetőleg ne bóklásszanak a játék hevében aknamezőkre.

A Pokémon Go körüli őrületről  ide kattintva  olvashatja a cikkeinket, ha pedig egy összefoglaló gyorstalpalót keres, hogy mi a fene ez az egész,  ezt a cikkünket  ajánljuk.

Rovatok