Index Vakbarát Hírportál

Elkapkodták a boltokból az új Xboxot

2016. augusztus 3., szerda 09:18

A Microsoft az E3-on jelentette be, hogy még nyáron a boltokba kerül az Xbox One  S, a jelen generációs konzoljuk, kisebb, karcsúsított, 4K tartalmakra kihegyezett verziója. Erre mostanáig kellett várni, és a kereslet azt mutatta, hogy igény, az volna rá: a nyitónapra leszállított készletet szinte az utolsó darabig elkapkodták az Egyesült Királyságban.

Az új gép megjelenésével a régi modellek árát is csökkentették, de gyártani már nem fogják őket; ezentúl az XBox One S ára lesz a standard. A brit üzletek és webshopok 240 font körüli áron (90 ezer forint) kínálják a gépeket. Az új gépek kedd óta Magyarországon is megvásárolhatók. A 2 terabájtos modellek 130 000 forintba, az 1 terabájtosok 118 ezer forintba kerülnek, de ez üzletenként változhat.

Az Xbox One S 4K felbontásra skálázza fel a meglévő játékokat – persze, a natív felbontásuk ettől még nem fog megváltozni. De ugyanilyen minőségben nézhetjük rajta a Blu-ray lemezeket, a Netflixet, vagy bármilyen más 4K videót.

A kisebb háttértárral felszerelt modellek csak később érkeznek. A Microsoft még nem hozta nyilvánosságra, ezek mikor lesznek kaphatók az európai piacon, de az Egyesült Államokban augusztus 23-tól lesznek megvásárolhatók.

Rovatok