Index Vakbarát Hírportál

Túlmelegedés miatt visszahív egy okosórát az Intel

2016. augusztus 4., csütörtök 19:15

Az Intelhez tartozó Basis szerdán bejelentette, hogy minden eddig eladott Basis Peak okosórát visszahívnak, mivel a vásárlóik egy része panaszt tett, hogy túlmelegedik az eszköz. Először júniusban jelentkezett a probléma, akkor leállították gyártást és az eladást is. Utána még kiadtak egy frissítést, reménykedtek, hogy ez majd megoldás lehet, de ez nem jött be, úgyhogy marad a visszahívás és pénzvisszatérítés.

A probléma elvileg csak a vásárlók 0,2 százalékát érinti, mégis visszahívják az összes terméket. A Basis Peak szinkronizációs és naplózó szolgáltatását már csak év végéig tudják elérni a felhasználók, jövőre azt is megszüntetik.

A termékvisszahívás sosem tesz jót egy cégnek, de túlélhető, mint ahogy a Fitbit is túlélte, amikor 2014-ben bőrirritáció miatt kellett kivonni a piacról fitneszkarkötőit. Az Intel egyébként nem árulta el, hogy mi okozhatja a túlmelegedést; lehet, hogy a beépített szívmonitor volt hibás, de a felmelegedés létrejöhetett egyszerűen attól az energiamennyiségtől is, ami ahhoz kell, hogy az óra egész nap működjön.

A Wall Street Journal elemzése alapján a Basis eladásai sosem haladták meg az egy százalékot, az összes eladott okosórán belül.

Rovatok