Index Vakbarát Hírportál

Iránban betiltották a Pokemon GO-t

2016. augusztus 5., péntek 19:06

Biztonsági okokból betiltották Iránban a Pokémon GO nevű alkalmazást, írta meg a BBC. Nem ez az egyetlen ország, ahol kifejezték aggályaikat a játékkal szemben, viszont eddig még sehol nem tiltották be a játékot. Iránban nem igazán szeretik az internettel járó ellenőrizetlen dolgokat, 2012-ben például megtiltották a vállalatoknak, hogy olyan külföldi levelezőszolgáltatásokat használjanak, mint a Gmail vagy a Yahoo.

Már az is meglepetést jelentett, hogy az országban egyáltalán elindulhatott a játék, de a híradások szerint az iráni hatóságok először ki akarták deríteni, hogy a játékot fejlesztő cég hajlandó-e velük együttműködni és csak utána hoztak döntést a játék sorsáról.

A tiltás előtt sem volt egyszerű a játékot letölteni Iránban. Nem mintha eddig túl nagy öröm lett volna az országban Pokémonokra vadászni: olyan beszámolókat lehetett olvasni, amiben panaszkodnak a játékosok, hogy alig találnak virtuális lényeket.

A Pokemon GO által kiváltott őrültről több cikkben is beszámoltunk. Leírtuk, hogy milyen pszichológiai okai vannak, amiért sokan gyűlölik a játékotitt összeszedtünk minden információt, itt pedig a kirobbanó anyagi sikert foglaltuk össze.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok