Index Vakbarát Hírportál

A Seagate 60 terabájtos SSD-t rakott össze

2016. augusztus 11., csütörtök 09:15

12 ezer DVD vagy 400 millió facebookos fotó fér el a Seagate most bejelentett, 60 terabájtos SSD-jére. Az SSD az a háttértár, amelyben mozgó eszközök nincsenek, csak egy nagy halom memóriacsip.

A Seagate most bemutatott új termékében az eddig megszokottaknál jóval nagyobb halom van. Az asztali pécékben még a fél vagy egy terabájtos SSD is nagynak számít egy átlagos konfigurációban, szóval ez az óriás nagyon a jövő zenéje. Bolti forgalomba nem is kerül, a gyártó egyszerű villantásnak szánta egy Santa Claraban tartott konferenciára.

A cél rövidebb távon nem is feltétlenül az óriási kapacitás elérése, a gyártók inkább a most még megfelelőnek mondható 1-2 terabájtos egységek árát akarnák levinni olyan alacsonyra, ahol a vásárlók már elgondolkoznak azon, hogy a hagyományos merevlemez helyett a jóval gyorsabb SSD-t válasszák. A most bemutatott 60 terabájtos óriás ennek a munkának a gyümölcse, már látszik, hogy sikerül lassan lenyomni az egy terabájtra eső költséget annyira, hogy már egy technológiai bemutató miatt megéri összedobni egy működő egységet. A megoldás állítólag itt nem is áll meg, akár a 100 terabájtos egységek sem elképzelhetetlenek ugyanezen az elven dolgozva. Árról és elérhetőségről természetesen nem esett szó.

Rovatok