Index Vakbarát Hírportál

Sok bajt okoz a Windows 10 Évfordulós Frissítése

2016. augusztus 11., csütörtök 11:59

Többen arról írnak az online fórumokon, hogy a Windows 10 nemrég kiadott Évfordulós Frissítése miatt használhatatlanná vált a számítógépük, vagy esetleg elvesztettek ezt-azt.

A Redditen hosszú bejegyzés taglalja, hogy a telepítés után egyszerűen nem indult el a rendszer, és több tucat különféle módszert kipróbáltak, de egyik sem hozta a várt eredményt. Volt, akinek a védelmi rendszer egyik részét, a biztonságos bootolást  (Secure Boot) kikapcsolva sikerült életre kelteni az operációs rendszert.

Megint másnál csupán egy partíció veszett el  (egy ismerősnél tele képekkel és videókkal). Ezt az ingyenes MiniTool Partition Wizard eszközzel lehetett helyreállítani. Egy másik fórumban azt javasolják, hogy ilyen hibánál ne használja senki a chdsk parancsot, mert azzal minden adat helyreállíthatatlanná válthat! A Microsoft a Twitteren olyan tanácsokat oszt, hogy érdemes kipróbálni a rendszer teljes újratelepítését.

@onemoar 1/2 We need to do a clean install of Windows 10 Anniversary Update.

— Microsoft Support (@MicrosoftHelps) August 6, 2016

Közben már szépen hízik egy újabb botrány, a Secure Boot kiszivárgott kulcsai miatt, amely lehetővé teszi a támadóknak, hogy felnyissák a védett rendszereket, és a lehető legmélyebb szinten tudjanak kártékony programokat telepíteni.

Rovatok