Index Vakbarát Hírportál

Szuper hangot ígér az LG V20

2016. augusztus 11., csütörtök 09:15

Szeptember 6-án Szöulban mutatja be az LG a legújabb csúcsmobilját, és a dél-koreai gyártó valamiért úgy gondolta, hogy már most érdemes lenne kiadni róla egy sajtóközleményt, hogy egy kicsit fokozza a hangulatot az érdeklődők köreiben.

Van mivel lelkesíteni a rajongókat, néhány világelső megoldás is lesz a mobilban. Például egy 32 bites, hifi minőségű digitális-analóg átalakító, ismertebb nevén DAC. Ez a Quad DAC csip rendkívül tiszta hangot eredményez majd, persze csak vezetékes fül- és fejhallgatókon, a bluetooth ugyanis nem tud megfelelő minőségű hangot átvinni a rádióhullámokon.

Frissítés: Volt már más mobilokban is 32 bites DAC, de az LG és a csipgyártó ESS közleményei szerint a V20-ba egészen más minőségű kerül.

A Quad DAC képességeit a videófelvevő is kihasználja, az LG állítása szerint egy tengerparti felvételen jól hallható lesz a hullámok morajlása, ahogy egy zajosabb környezetben is jól kivehető lesz a mikrofon mellett beszélgető emberek hangja. Az még csak pletyka, hogy a V20 megörökli a G5 dupla kamerarendszerét, és hogy ezen a mobilon is két kijelző lesz, mint a V10-esen.

Szoftverben annyi újdonságot hoz a V20, hogy ez lesz az első okostelefon Android 7.0 Nougat rendszerrel.

Rovatok