Index Vakbarát Hírportál

Akár 600 kilométer egy töltéssel

2016. augusztus 15., hétfő 14:29

Újabb bizonyítékok kerültek elő, hogy a Tesla tényleg megnöveli autóinak akkumulátorait az újabb modellekben. A Model S és Model X autókban állítólag 100 kWh-os lesz az akkumulátor.

Ez azért érdekes, mert így jóval nagyobb távot tehetnek meg az autók egy töltéssel, akár 600 kilométert is mehetnek egyhuzamban az autóval. Eddig 90 kWh-osak voltak az akkumulátorok a Tesla elektromos autóiban.

A Tesla hivatalosan nem reagál a már hosszú ideje tartó találgatásokra. A mostani bizonyítékként kezelt dokumentum is egy holland blogon, a Kentekenen jelent meg. Ott az írják, hogy a holland szabályozás szerint előre be kell adni, hogy milyen modelleket szeretnének majd az EU-ban árusítani. A modellek között pedig Tesla 100D és 100K nevek szerepelnek, ami az akkumulátorra utalhat.

Ráadásul a 100D leírásában 613 kilométeres távolságot ír, mint az egy töltéssel megtehető út, ami 380 mérföldnek felel meg. Ennyit nagyobb akkumulátorral tud megtenni az autó.

Nem ez az első alkalom, hogy a 100 kWh-os akkumulátorról írnak a szaklapok. Korábban az autógyártó szoftverében bukkantak egy P100D nevű modellre, ahol a P a prémium kategóriát jelentheti. Néhányan még a Tesla saját hirdetéseiben is azt látták, hogy ezzel próbál súgni a gyártó, de a szóvivő akkor közölte, hogy semmi ilyesmiről nincs szó.

Rovatok