Index Vakbarát Hírportál

Teljesen új iPad-méretek is jöhetnek

2016. augusztus 15., hétfő 17:06

Minél közelebb kerülünk az Apple éves eseményéhez, amelyen bejelentik a legújabb mobilokat és tableteket, annál több pletykát olvashatunk a szaklapokban. A mostani azonban inkább a jövőről szól, ugyanis már a 2017-es terveket pedzegeti.

Ming-Chi Kuo egy viszonylag ismert Apple-elemző, többször is beváltak már a jóslatai a céggel kapcsolatban. Ő azt mondja most, hogy az Apple 2017-ben három új tabletet mutat majd be, köztük egy új méretet is, a 10,5 hüvelykes iPad Prót és az olcsóbb 9,7 hüvelykes iPadet.

Az elemző még ennél is távolabbra néz, szerinte ugyanis 2018-ban az Apple forradalmasíthatja az iPad dizájnját például azzal, hogy hajlékony AMOLED kijelzőt tesz rá. De ez még csak tervszinten lehet jelen az Apple-nél, ha egyáltalán.

Visszatérve a 2017-es sorozatra, három új iPadet mutathatnak be, a 12,9 hüvelykes iPad Pro2-t, a 10,5 hüvelykes iPad Prót és a 9,7-es iPadet. A lépésnek az oka a visszaesés lehet az eladásokban, 10-20 százalékos esés is lehet az eladásokban. De ha az új mérettel meg tudják célozni az oktatási intézményeket és kereskedelmi ágazatot, akkor az segíthet az eladások növekedésében.

Érdekes, hogy Kuo semmit nem mond a népszerű 7,9 hüvelykes iPad miniről. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy megszüntetik ezt a sorozatot, valószínűleg az elemzőnek semmilyen információja nincs erről a termékfajtáról.

Rovatok