Index Vakbarát Hírportál

Megszűnt a szanalmas.hu

2016. augusztus 17., szerda 11:35

Úgy tűnik, megszűnt az egykor legendás szanalmas.hu, az oldal látogatóit most csak egy rövid szöveg fogadja:

örökre befejeztem, na szevasztok

voltmár()

Az oldal 2002-ben indult, és nagyon rövid idő alatt nagyon népszerű lett. Alig három évvel később Magyarország legnagyobb közösségi blogja volt. Aki a kétezres években aktívan internetezett, biztosan találkozott az oldallal, ahol a net vicces, furcsa, meghökkentő, szánalmas vagy éppen megbotránkoztató fotóit, videóit gyűjtötték össze. A szanalmas.hu-n egy bloggergeneráció szocializálódott, az Indexben is ül olyan kolléga, aki emiatt kezdett blogolni.

Bár kaotikusnak tűnhetett a tartalom, az oldalnak szerkesztői is voltak. A beküldött anyagot megszűrték és tényleg csak a legszánalmasabbak, legérdekesebbek kerültek ki az olvasók elé. A szanalmas.hu idővel saját szlenget fejlesztett ki. A búcsúüzenetben olvasható voltmár is erre utal, legtöbbször ugyanis ezt kommentelték be a felhasználók, ha korábban már publikált anyag bukkant fel újra.

Elértük az alapító adminisztrátort, Batemant, aki nagyon sokáig vitte a szanalmas.hu-t, és aki most bezárta. Magyarázatként annyit mondott, hogy egyszerűen besokallt, és az utóbbi időben egyébként is kevés ideje volt a szerkesztésben teljes embert kívánó oldalra.

Rovatok