Index Vakbarát Hírportál

A Bing Maps elvesztette Melbourne-t

2016. augusztus 23., kedd 12:05

A Microsoft Bing Maps felhasználói pár napja vették észre, hogy eltűnt a térképről Ausztrália egyik legnagyobb városa, Melbourne. Aztán kiderült, hogy nem teljesen, csak átkerült a Föld másik felére. 

Nem sokkal később egy Twitter-bejegyzésből az is kiderült, hogy a Bing a bárki által szerkeszthető Wikipedia miatt pakolta rossz helyre a várost: a koordinátákból az enciklopédiában valaki lehagyott egy mínuszjelet, ezért került át a másik féltekére Melbourne. 

A fejlesztők szerint ettől függetlenül a Bing Maps nem függ nagyon a Wikipédiától, több helyről húzza be az adatait, de a hiba egy ideig mindenképpen létezett, ha nem is érintett minden felhasználót.

Egyébként nem a Microsoft az egyetlen cég, amelyik a Wikipédia adataira épít: a Google kereséseknél használt információs doboza, a Knowledge Graph is onnan húz be információkat, és úgy tűnik, legfeljebb utólag szerkesztik, mert hétfőn behúzott egy olyan részletet Bayer Zsoltról, ami csak néhány másodpercig létezett a Wikipédián, mielőtt moderálták az oldalt.

Rovatok