Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon is indít zeneszolgáltatást

2016. augusztus 24., szerda 15:53

Az Amazon saját zenestreamelő szolgáltatást szeretne indítani még szeptemberben, vagyis néhány héten belül. A hírek szerint a havi díja a szolgáltatásnak öt dollár lesz, ami pont fele annyi, amennyit a Spotify és az Apple két hasonló szolgáltatásért.

Van azonban egy aprócska hiba a rendszerben, az Amazon szolgáltatása csak az Echo nevű eszközzel érhető el. Az Echo egy olyan okoseszköz, amelyet több dologra lehet használni. Például folyamatosan figyel, mit kérdeznek tőle (nagyjából, mint a Siri vagy az OK, Google). Ennél persze sokkal többet tud, például zenét játszik le, ébresztőóra is, vagy visszaszámol, ha arra kérjük, de még a bevásárlólistát is felírja, ha lediktáljuk neki.

Egyszóval az Amazon szolgáltatása egy eszközhöz lesz kötve, vagyis nem vihetjük magunkkal futáshoz, munkahelyre vagy autóba. Csak otthon streamelhetünk zenét, de lehet valakinek pont ez kell majd.

Az Echóhoz amúgy nagy reményeket fűz az Amazon, tavaly állítólag egymillió darabot adtak el. Idén hárommilliót szeretnének, jövőre pedig már tízmillió a cél. Lehet a zeneszolgáltatás hozzákötése is ezt segíti elő.

Rovatok