Index Vakbarát Hírportál

Elbukott a Codie projekt

2016. augusztus 24., szerda 18:45

Hivatalosan is bejelentjük, hogy a Codie projektnek, csapatnak, startup-nak, cégnek, álomnak vége.

- ezt írják a vállalkozás oldalán, és azzal folytatják, hogy a cégben nem maradt alkalmazott, az ügyvezető a tulajdonosok jóváhagyásával hamarosan elindítja a cég hivatalos felszámolását. Az eljárás során a hitelezők és a teljesítetlen megrendelések kifizetése az eladható céges vagyon mértékéig a törvényben meghatározott módon és sorrendben történik.

Mindent megteszünk azért, hogy az összes teljesítetlen megrendelés árát visszafizessük.  

- közli a csapat, és sajnálatukat fejezik ki amiatt, hogy sokan hiába várták a kis robotot.

A Facebookra írt üzenet alatt többen panaszkodnak, és kérik vissza a robot árát. Akiknek még jutott a robotból, azok közül többen azt javasolják, hogy tegyék a hardver és a szoftver dizájnját, forráskódjait nyílttá, hogy aki tud, beszállhasson a fejlesztésbe.

Az oktatásban is felhasználnák a robotot, bár nem egészen úgy, ahogy azt a Codie csapata tervezte. Az eredeti cél az volt, hogy a robottal megtanulhatják a gyerekek a kódolás alapjait. App nélkül ez nem teljesülhet. A szakiskolák tanárai és hallgatói azonban részt vehetnének a robot és az app fejlesztésében is - írja egy kommentelő.

Bárhogyan is lesz, a Codie projekt sajnálatos módon egy jókora bukás. Bízzunk benne, hogy a vevőket megfelelően kárpótolják, és hogy aki részt vett a projektben, az is sokat tanult belőle.

Rovatok