Index Vakbarát Hírportál

Jövő hét szerdán megmutatják az iPhone 7-et

2016. augusztus 30., kedd 10:45

Sűrű nap lesz szeptember 7-e, mert nemcsak a Sony mutatja be a Neónak keresztelt új Playstation konzolját, de Tim Cook is ekkor jelenti be az iPhone 7-et. A hírek szerint viszont az Apple háza táján másra is érdemes lesz figyelni idén ősszel: októberben egy egész sor hardverből érkezik újabb verzió.

A legnagyobb változáson a Macbook Pro megy át, a laptop vékonyabb lesz és laposabb billentyűzetet kap. A leglátványosabb újítás viszont a Dinamikus Funkciósor fantázianevű kijelzőcsík lesz a gombok felett. Ez egy érintésérzékeny OLED-kijelző lesz, amely mindig az éppen használt alkalmazáshoz szabott gombokat és funkciókat fog megjeleníteni.

A másik fő újdonság egy 5K felbontású monitor lesz, amelyet az LG-vel együttműködésben gyárt az Apple. A többi új hardverről egyelőre nem sokat tudni. A tavalyi Macbook Pro-modellhez hasonlóan az új Macbook Air is USB-C csatlakozót kap, és érkezik egy új asztali iMac is fejlettebb grafikus képességekkel.

Új iPadet valószínűleg nem mutatnak be idén, de szoftveres újítások várhatók, amelyek az iPad Pro népszerűségét hivatottak növelni a professzionális felhasználók körében. Ilyen lesz például, hogy a tablethez tartozó tollal minden app támogatni fogja a kiemeléseket és megjegyzéseket.

Rovatok