Index Vakbarát Hírportál

Az Aceré a világ legvékonyabb laptopja

2016. augusztus 31., szerda 13:35

Bár a berlini IFA techshow hivatalosan még el se kezdődött, a cégek már belecsaptak a termékbemutatóik közepébe. Az Acer például szerda reggel bemutatta a Swift 7 nevű laptopját. Érdekessége, hogy 9,98 milliméteres vastagságú, amivel az első laptop, amelyik 1 centi alá ment, vagyis jelenleg ez a világ legvékonyabbja.

Már az Intel szintén frissen bemutatott, Kaby Lake nevű hetedik generációs processzora dolgozik benne, abból is a Core i5-ös. A vékonysága ellenére elfért rá két USB-C port, és a cég szerint az üzemidőben se kellett kompromisszumot kötni, mert a hatékonyabb csipeknek köszönhetően 9 órát is bírni fog. Mivel az új processzor passzív hűtésű, a gép nemcsak vékonyabb lehetett azzal, hogy ki lehetett hagyni belőle a ventillátort, de teljesen hangtalan is.

Más tekintetben a gép nem lóg ki a sorból: 13,3 hüvelykes, full HD-s kijelző, 8 GB RAM, 256 GB SSD háttértár, Windows 10. Az ultravékony Swift 7 októberben érkezik Európába, 1299 eurós áron, ami több mint 400 ezer forint. Az amerikai ár egyébként jóval alacsonyabb: 999 dollár, vagyis 280 ezer forint.

Az Acer egy másik modellt is bemutatott. A Spin 7 a legtöbb tekintetben hasonló, de egy milliméterrel vastagabb, erősebb Core i7 processzora és nagyobb 14 hüvelykes kijelzője van, illetve 360 fokban visszahajtható a kijelzője.

Az IFA-n az Index is ott lesz, szeptember 2-tól követheti a helyszíni tudósításunkat, ide kattintva minden kapcsolódó cikkünket megtalálja. Ebben a cikkben foglaltuk össze, milyen főbb bemutatók várhatók Berlinben.

Rovatok