Index Vakbarát Hírportál

És akkor a fogkefe beszól fogmosás közben

2016. szeptember 3., szombat 10:12

Manapság már senki nem lepődik meg azon, ha egy fogkefe is az internetre csatlakozik, okostelefonon követhetjük, hogy elég ideig mondtuk-e fogunkat és a száj melyik részén vannak még hiányosságok. A Philips IFA-n kiállított termékei között sétálva őskövületnek éreztem magamat, hogy nem kommunikálok a fogkefémmel és a férjem sem beszélget borotvájával.

Mert a jövő a Philips szerint erről szól. Az összes eszköz, amit kézbe veszünk csatlakoztatva lesz a netre. Mobilalkalmazások segítik helyesen használni ezeket az eszközöket és ettől azt várjuk, hogy egészségesek leszünk.

Az egyik ilyen az okosfogkefe, amelyet nagyon hasonlít egy elektromos fogkeféhez, csak különféle érzékelők vannak benne. A mobilappon pedig fogmosás közben nyomon követhetjük, hogy a bal felső fogsort még mennyi ideig kell mosni ahhoz, hogy a lehető legtisztább fogakkal feküdjünk le.

Egy másik eszköz a leheletet nézi, vagyis azt, hogy milyen baktériumok vannak a szánkban, és ebből fakadóan van-e szájszagunk. Ezt ki is próbáltuk, de előbb alá kellett írni egy nyilatkozatot, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy még csak bétateszt alatt álló kütyüről van szó és a Philips nem vállal semmi felelősséget semmiért. Kicsit megszeppentem itt, mintha nem arról lett volna szó, hogy egy alkoholszonda szerű eszközbe fújok, ami aztán megmondja, hogy mi újság a számban.

Belefújtam és kiderült, hogy minden oké, a szám szupertiszta, amit nem értettem, hiszen épp néhány perccel korábban ettem meg egy bajor perecet. Lehet, ha hagymás babot eszek előtte, nem lett volna ilyen az eredmény. Mindenesetre, megkönnyebbülve mentem tovább a következő standra, hivatalosan megerősítve, szájszag nélkül.

Rovatok