Index Vakbarát Hírportál

Viszlát, Bravia, mondta a Youtube

2016. szeptember 6., kedd 16:24

A Sony bejelentette, hogy a 2012 előtt gyártott okostévéiken szeptember 30-tól nem lesz futtatható a Youtube alkalmazás. A készülékek nem tudják majd megjeleníteni a videókat, mert a Youtube változtatott a feltöltések kezelésén. A hónap végére a Youtube eltűnik a 2012 előtt gyártott Braviákról.

A Sony a hivatalos oldalán közzétette az érintett tévék listáját. Mint megjegyezték, nem az ő készülékükben van a hiba: a Youtube-on végzett változtatásokat a tévé hardvere már nem tudja lekövetni. A BBC azt írja, mindez amiatt lehet, hogy a Google nemrég úgy döntött, hogy titkosítani fogja a videómegosztó adatforgalmát. A titkosítás és a visszafejtés erőforrás-igényes folyamat; elképzelhető, hogy a régebbi Braviák processzora már nem tud megbirkózni a feladattal.

Az érintett készülékek tulajdonosai közül néhányan arra panaszkodtak, hogy a Youtube alkalmazás már így is gyakrabban dobál hibaüzeneteket, és a videók is egyre többször fagynak le lejátszás közben.

A Gizmodo újságírója, James O'Malley szerint a mostani eset is csak azt támasztja alá, hogy okostévé vásárlásakor egyetlenegy szabály van:

vegyél egy buta képernyőt, és dugj bele valami okosat.

A szakújságíró úgy látja, jobban megéri egy Chromecastet, egy Firesticket vagy egy Apple TV-t vásárolni, mint a tévé okos funkcióira támaszkodni, mivel ezek néhány éven belül amúgy is elavulttá válnak.

Rovatok