Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft a Slack babérjaira tör

2016. szeptember 7., szerda 16:32

A Microsoft alighanem elirigyelte a Slacktől a hatékony csoport alapú kommunikációt. A több platformon is használható, csoport alapú üzenetküldő rendszer nemcsak népszerű, hatékony is: az Indexnél is használjuk.

A Microsoft úgy döntött, házon belül fejlesztik a Slack-riválist. Az értesülések szerint hamarosan érkezhet a Skype Teams. A hírt először megszellőztető MS Power User szerint a Microsoft a Slack közvetlen riválisának szánja a szoftvert.

A pletykák szerint a Microsoft gondolkozott a Slack felvásárlásán – állítólag nyolcmilliárd dollárt fizettek volna a cégért –, de a Microsoftot alapító Bill Gates és a cég mostani vezérigazgatója, Satya Nadella nem értettek egyet az ötlettel. Úgy gondolták, a Skype a Microsoft első számú üzenetküldő platformja, ezért inkább azt bővítenék új funkciókkal.

A Microsoft szeptember 2-án tett közzé egy álláshirdetést, amiben futólag megemlítették a Skype Teams létezését, de nem derül ki belőle, hogy mit tud majd az új termék. A ZDnet rákérdezett, hogy mik a terveik, de a sajtókapcsolati munkatárstól csak egy egyenválaszra futotta: eszerint a Microsoft mindig új megoldásokat tervez és tesztel, de jelen pillanatban nincs mit közölniük.

Rovatok