Index Vakbarát Hírportál

Két képernyő, hifi hangzás: bemutatták az LG csúcstelefonját

2016. szeptember 7., szerda 15:30

A dél-koreai LG szerdán bemutatta az új csúcstelefonját, a V20-at. Néhány külföldi újságíró már meg is tapogathatta a telefont a New York-i premieren, de a technikai adatok már publikusak.

A hardver a ma elérhető csúcstechnológia – Snapdragon 820 processzor, 4 gigabájt RAM, 3200 milliamperórás (cserélhető!) akkumulátor –, de ezt el is várhatjuk a cég zászlóshajójától. Az eltávolítható hátlap élei finoman lekerekítettek; a G5-ös modellhez képest ez új irány. Az egy darabból készült alumínium testről ugyan le kell mondanunk, de a minőségi anyagokról nem: a V20 burkolata valódi fémből van, nem krómozott műanyagból.

A V20 IPS LCD kijelzőjének átmérője 5,7 hüvelyk, a felbontása 2560*1440 képpont. A telefonnak két kijelzője is van: a második a fő képernyő fölött helyezkedik el. Ez állandóan bekapcsolt állapotban van, és több minialkalmazást is meg  tud jeleníteni. Azonnal láthatjuk rajta a töltöttségi szintet, a zenelejátszó kezelőfelületét, a naptári eseményeket, vagy a rövidebb szövegeket.

A hátoldali kamera 16 megapixeles képeket készíthet, 75 százalékos látómezővel. Emellett kapott helyet egy másodlagos kamera (8 megapixel, 135 fokos látószög). Az előlapi kamerának csak egy lencséje van, de választhatunk, hogy az 5 megapixeles kép 120 vagy 83 fokos látószögben készüljön. A színszenzor és a lézeres autofókusz ugyanúgy megtalálható a V20-ban, mint a korábbi modellekben. A kamera mellett kapott helyet a bekapcsoló gomb is: ez fizikai gomb, beépített ujjlenyomat-leolvasóval.

Az LG már korábban is jelezte, hogy a telefonnal az audiofileket is szeretné elcsábítani. A digitális-analóg konvertert (DAC) csak a misztikus "32-bites Hi-Fi Quad DAC" néven emlegetik, ami a megfelelő fülhallgatóval állítólag minden más készüléknél jobban adja vissza az élő zene hangzását, és a háttérzajokat is 50 százalékkal jobban szigeteli, mint más készülékek.

A V20 az első okostelefon, amin az Android új operációs rendszere, a 7.0-ás verziószámú Nougat fut. Ez valóban így van, de a tényt érdemes fenntartásokkal kezelni: a motorháztető alatt valóban a Nougat lapul, de a felhasználói felületen már az LG dolgozott. (Az első, valóban natív Android Nougat alighanem a Google saját telefonjainak képernyőjéről fog visszaköszönni.)

Az LG V20 még ebben a hónapban a dél-koreai boltokba kerül, ezüst, pink és sötétszürke színben.

Rovatok