Index Vakbarát Hírportál

Már kapható a fát nyomtató toll

2016. szeptember 7., szerda 13:16

A kézi 3D nyomtatók legismertebb képviselője, a 3Doodler új tollat dobott a piacra a napokban. A 3Doodler PRO több fronton fejlődött az elődjéhez képest; az új kiadással alapvetően a professzionális eszközök felé mozdult el a gyártó – írja az IT Café.

A szeptember eleje óta megvásárolható eszközön 8 adagolási sebesség, illetve 100 és 250 Celsius-fok közötti olvasztási hőmérséklet állítható be. Ezekről a szárba épített monokróm LCD kijelző ad valósidejű visszajelzést.

A legfontosabb újdonságok egyike, hogy a 3Doodler PRO támogatja a különböző egzotikus alapanyagokat is, mint a fém, a fa, a nylon, vagy a polikarbonát. A tollon három fokozatban állítható a hűtés, így nagyobb szabadság jut a különböző felhasználási területeknek. A vásárlói visszajelzések alapján újragondolt részletek a gyártó szerint hosszabb intenzív használatot tesznek lehetővé, és nem kell túlmelegedés miatt várakozni munka helyett.

A 250 dolláros kezdőárú 3Doodler PRO karbonszálas borítást kapott, amitől sokkal inkább tűnik profi eszköznek, mint a játéknak látszó korábbi modellek. Az ABS, PLA és FLEXY anyagokkal megbirkózó tollat fa, réz és bronz ötvözetekkel is etethetjük. A különböző beállítási lehetőségekkel együtt izgalmas dolgok születhetnek – kár hogy az alapanyagok színválasztéka elég szűkös.

Rovatok