Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon lesz a legdrágább az iPhone 7

2016. szeptember 10., szombat 11:39

Sehol a világon nem lesz olyan drága a frissen bemutatott iPhone 7, mint Magyarországon. A Telegraph kiszámolta, hogy a legolcsóbb alapmodellért 44 százalékkal kell majd itthon többet fizetni, mint az Egyesült Államokban.

Ahogy mi is megírtuk már a bemutatókor, a 32 gigabájtos iPhone 7 ára 256 ezer forint lesz itthon, ennél még a második helyezett Olaszországban is majdnem egy tízessel olcsóbb lesz, ott 247 ezer forintnyi euróért már hozzá lehet jutni. Persze még az is rengeteg a forintba átszámolva 178 ezres amerikai árhoz képest.

A képet azért árnyalja, hogy az amerikai ár még nem tartalmazza az ÁFA-t, mert az államonként eltérő lehet, míg az európai árakba általában már azt is beleszámolták. A számla vége azért így is garantáltan alacsonyabb lesz az óceán túlpartján.

A brexit áldásos gazdasági hatásai miatt a briteknek a tavalyinál 60 fonttal (22 ezer forinttal) többet kell fizetniük, ha új iPhone-t akarnak, de még így is az olcsóbb piacok közé tartoznak Európában. A világban viszont több olyan hely is van, ahol viszont egyenesen csökkent az ár a korábbihoz képest: boldogok lehetnek az iPhone-ra hajtó amerikaiak, Egyesült Arab Emírségek-beliek, hongkongiak, japánok és kínaiak is. A legnagyobbat Oroszországban és Mexikóban estek az iPhone-árak, 5 illetve 4,5 százaléknyit.

Az Apple persze nem puszta gonoszságból vagy Soros György közvetlen parancsára szívatja a magyarokat, egy sor különböző tényező befolyásolja az országonkénti árakat, az árfolyam-ingadozásoktól a helyi adók mértékén át a céget érintő más költségekig.

A szintén 32 gigabájtos iPhone 7 plus kerek 300 ezer forint lesz Magyarországon.

Rovatok