Index Vakbarát Hírportál

Héthüvelykes Huawei tabletet mutat be a Google

2016. szeptember 12., hétfő 09:05

A Google a két mobil mellé egy tabletet is bemutat a következő hetekben, egy héthüvelykes Androidot. A hírek szerint még év vége előtt piacra dobják, a tabletet a Huawei fogja gyártani és 4 gigabájt RAM lesz benne.

Az utóbbi időben nem esett sok szó a Nexus tabletekről, annál inkább a Google új mobiljairól, amelyekről már azt is tudjuk, hogy nem Nexusnak fogják hívni. Ebből arra is következtethetünk, hogy a tabletek is elhagyják a Nexus nevet.

A tabletekről meglepően kevés információ kering a neten. A Google-nak nem ment jól az androidos tabletekkel az elmúlt években. A 2014-es Nexus 9 túl gyorsan öregedett, a Pixel C-ről sem írtak jókat tulajdonosaik. Egyértelmű a feladat: az androidos tableteknek meg kell újulni.

A felhasználók még mindig a Nexus 7-et istenítik, ez olcsó volt és nagyon jól működött, ráadásul méretéből egy kisebb táskában vagy akár egy nagyobb zsebben is elfért. Valószínűleg ezt a méretet hozza vissza most a Google a Huawei segítségével.

A Google valószínűleg október 4-én tart egy nagyszabású bemutatót, ahol bemutatja a Daydream VR készüléket, egy új 4k-kompatibilis Chromecastot és valószínűleg az új tabletet.

Rovatok