Index Vakbarát Hírportál

Kútba eshet az Apple autós terve

2016. szeptember 12., hétfő 12:00

Hónapok óta pletykálják, hogy titokban önjáró vagy elektromos autókon dolgozik az Apple. A cég persze semmit nem erősített meg ezekből és mostanra úgy tűnik, hogy nincs is mit megerősíteni. A nagyobb amerikai lapok most azt írják, hogy az Apple átgondolja az egész autós projektjét.

A New York Times szerint embereket bocsátanak el, mivel nem jönnek az eredmények. A Titan kódnévre hallgató projektbe az elmúlt két évben elég sok pénzt és erődforrást öltek, úgy tűnik, eredménytelenül. Az autóiparból igazoltak szakembereket, néha elég nagy neveket is sikerült megnyerni. Akkumulátorgyártó cégekkel keresték a kapcsolatot és rengeteg embert vettek fel.

Ugyanakkor eddig még senki nem erősítette meg, hogy az Apple tényleg dolgozott volna ilyen projekten. Valójában olyan nagy a várakozás ezekkel az autókkal kapcsolatban, hogy már ott is ilyen vizionálnak, ahol talán nincs is. Az emberek azt várják, hogy elérhető árú önjáró autók árasztják el az utakat és ebben persze az Apple-nek is részt kell vennie, hiszen a legnagyobb rivális, a Google is fejleszt ilyen autót.

A cégen belül azonban nem sikerült olyan megoldást találni, amely más lett volna, mint a már létező konkurens modellek, vagyis nem sikerült kitalálni, hogy mi újat tudna az Apple hozni az iparágba.

Érdekes módon, annyira érdekli az embereket ez a pletyka, hogy az Apple létező fejlesztéséről, a CarPlayről kevés szó esik. Pedig az Apple valószínűleg létező autómárkákkal dolgozik együtt és okostelefonról irányítható médiaközpontokat tesznek az autókba, amelyeken különféle alkalmazások indíthatók.

Rovatok