Index Vakbarát Hírportál

Már a Wizz Air-gépeken sem használhatjuk a Note 7-et

2016. szeptember 14., szerda 09:45

Szokatlan kéréssel találkozhatnak azok, akik manapság repülőre ülnek. Az megszokott, hogy a mobilt csak repülő üzemmódban lehet használni, de most kifejezetten egy mobilról szólnak a felhívások. Egyre több légitársaság kéri arra utasait, hogy a repülés ideje alatt ne használják Note 7 készülékeiket a fedélzeten. A mobilt teljesen kikapcsolt állapotban lehet csak a repülőre vinni, és tölteni sem szabad. A telefont csak a kézipoggyászban lehet szállítani, a feladott csomagba nem tehetik az utasok.

A nagyobb légitársaságok mind figyelmeztetik erre utasaikat, és nemrég a Wizz Air is csatlakozott ehhez. Az utasok a felszállás előtt hallhatják a figyelmeztetést. A társaság sajtóosztálya meg is erősítette a Player.hu-nak, hogy a repülés teljes időtartama alatt kikapcsolt állapotban kell lenniük a Note 7-eknek.

Az óvatosság oka, hogy az utóbbi hetekben nagyon sok hír jött arról, hogy a Samsung Note 7 akkumulátora túlmelegedett, és emiatt felrobbant. A dél-koreai cég később úgy döntött, hogy visszahívja a készülékeket, de ennek menete még nem egyértelmű. Egyes hírek szerint szeptember 19-én kezdik meg az új Note 7-ek forgalmazását, vagyis a régi Note 7-et új, nem robbanókra cserélik. De akadnak olyanok, akiknek azonnal szükségük van új telefonra, ők a Samsung más csúcsmobiljai közül választhatnak cserekészüléket.

A cég azokra is gondolt, akik megtartanák a Note 7-et, ők kapnak egy frissítést, amely csak hatvan százalékig engedi feltölteni az akkumulátort, így az biztosan nem melegszik túl. Egyelőre Dél-Koreában adott ez a lehetőség.

Rovatok