Index Vakbarát Hírportál

Könnyebb lesz netflixezniük a UPC-előfizetőknek

2016. szeptember 14., szerda 16:20

A világ egyik legnagyobb kábelkommunikációs vállalata, a Liberty Global szerdán bejelentette, hogy többéves megállapodást kötött a Netflixszel, amelynek köszönhetően a cég és leányvállalatai – így a UPC Magyarország – televíziós csomagjainak előfizetői több mint 30 országban férhetnek hozzá a Netflix filmes kínálatához. A Liberty Global digitális televíziós platformjain az Európában, Latin-Amerikában és a Karibi-térségben élő ügyfeleknek válik elérhetővé a Netflix kínálata.

A most megkötött együttműködés előzményeként a Netflix-tartalmak már sikeresen debütáltak Nagy-Britanniában, a Liberty csoporthoz tartozó Virgin Media TiVo platformján még 2013-ban. A cég közleménye szerint a Liberty Global évi 2,5 milliárd dollár értékben fejleszti az elérhető tartalmait különböző partnerségek, felvásárlások és együttműködések révén.

Amint a Netflix alkalmazás elérhetővé válik a Liberty Global digitális platformjain, a Netflixre korábban már regisztrált felhasználók úgy használhatják majd a szolgáltatást, hogy ezentúl nem kell egy harmadik eszközt közbeiktatniuk, hanem rögtön set top boxuk távirányítójával érhetik el a Netflix-tartalmakat.

A digitális tévéken mostantól elérhető Netflix applikáció további hatezer órányi tartalommal – filmekkel, tévésorozatokkal és dokumentumműsorokkal – növeli a Liberty Global videótárának kínálatát, amelyet a MyPrime és Play szolgáltatásokkal is elérhetnek a felhasználók. A cég szolgáltatási területén először Hollandiában indítják el az új Netflix applikációt a Horizon médiaboxokon. A többi országban – így nálunk is – a szükséges technológiai fejlesztéseket követően, várhatóan 2017-ben válik majd elérhetővé az új szolgáltatás

Rovatok