Index Vakbarát Hírportál

Újabb torrentoldal tűnik el

2016. szeptember 16., péntek 10:37

Nagyjából egy évtizedig működött a TorrentHound, az utolsó időkben havi többmillió látogatóval. Ennek most vége, az oldal alapítója egy szót küldött a kalózhírekre szakosodott oldalnak, TorrentFreaknek:

Finito.

A TorrentHound viszonylag népszerű kalózoldalnak számított, bár soha nem érte el a legnagyobbak szintjét, mint a PirateBay, Torrentz és KickAss Torrents. Ezeket mint leállították az elmúlt időszakban, bár a PirateBay állandóan visszatér valahogy.

A másik kettő nem volt ilyen szerencsés, a KickAss Torrents júliusban állt le végleg, miután letartóztatták alapítóját, a Torrentz pedig augusztusban tűnt el a netről.

A most leállt TorrentHound sem volt ismeretlen a hatóságok előtt, folyamatosan érkeztek rá a panaszok a kiadóktól. De sikerült kitartania egészen mostanáig. Főleg az amerikai hatóságok felől érkező állandó nyomás miatt döntöttek úgy az alapítók, hogy nem folytatják az oldal üzemeltetését.

De az üzemeltetők azt is elismerték, hogy az utóbbi időben egyre kisebb volt a forgalmuk, kevesebb volt a bevételük, a számlákat pedig fizetni kellett. Ez és a folyamatos nyomás miatt egyszerűen nem érte meg az egész.

Rovatok