Index Vakbarát Hírportál

Végre kép nélkül is lehet majd youtube-ozni mobilon

2016. szeptember 19., hétfő 09:16

Ha már ön is próbált Youtube-ról zenét hallgatni mobilon, ismeri a problémát, hogy ha az elindított videóról másik ablakra vagy böngészőfülre váltott, a videó, és így a zene is, egyszerűen leállt. A Chrome legújabb androidos változata végre megoldja ezt a problémát.

A Google kiadta a mobilos böngésző legújabb, 54-es béta verzióját, amelynek a legnagyobb újdonsága, hogy támogatja a videók háttérben lejátszását. Ha egy videóról máshova váltunk, az továbbra is automatikusan megáll, viszont ezentúl a böngésző felajánlja a lehetőséget, hogy a hanglejátszás a háttérben folytatódjon. Ehhez kirak az értesítési felületre egy lejátszógombot, illetve ugyanitt vissza is térhetünk a videóhoz, ha újra belenéznénk a képbe is. Valahogy így:

Ez a funkció eddig csak a Youtube Redben, vagyis a videómegosztó fizetős, zenelejátszásra kihegyezett szolgáltatásában volt elérhető, de ha a Chrome végleges verziójában is megjelenik, nyilván bárki ingyen használhatja majd.

Ahogy egy olvasónk jelezte, iPhone-on, Safari böngészővel már eddig is át lehetett hidalni ezt a problémát, itt egy videó is arról, hogyan – gyakorlatilag ugyanúgy, ahogy az új Chrome-ban Androidon is.

Rovatok