Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a Google intelligens csetalkalmazása

2016. szeptember 21., szerda 09:46

Még nyáron ígérték meg, most közzé is tette a Google új, mesterséges intelligencián alapuló üzenetküldő szolgáltatását. Az Allo nevű alkalmazást még a videotelefonálós Duóval együtt jelentették be.

A szolgáltatás a Google szándékai szerint egy korszerű és okos csetelős alkalmazás, némileg feljavítva mesterséges intelligenciával és jobb titkosítással. Az Allo a Google Asszisztenssel működik együtt, vagyis minden olyan funkció elérhető lesz benne, ami a segítő szolgáltatásban is megvan.

Például ha valamilyen információra van szükségünk csetelés közben, akkor egyből bele is tudjuk integrálni a beszélgetésbe a moziműsor adott részét. Mellé linkelhetjük azt is a térképpel, hogy hova megyünk és hogyan kell eljutni oda tömegközlekedéssel vagy autóval.

Vagyis az összes szóba jöhető Google-szolgáltatást beleintegrálták az Allóba, a felhasználó pedig kihasználhatja ezeket. A Google magától is ajánl linkeket, szolgáltatásokat a szövegkörnyezet alapján, így sokszor csak kattintani kell, nem kell külön megkeresni például a film kezdési időpontját.

Az Allo Androidon mindenki számára elérhető, az iOS változat azonban csak néhány országban letölthető. Valószínűleg a következő napokban az iPhone-tulajdonosok is letölthetik, ha használni szeretnék.

Rovatok