Index Vakbarát Hírportál

Videórögzítő szemüveget ad ki a Snapchet

2016. szeptember 24., szombat 19:46

Evan Spiegel, a Snapchat vezére bejelentette, hogy fejlesztettek egy szemüveget, amellyel 10 másodperces videókat lehet készíteni, és nyilván Snapchetre posztolni, hiszen össze lesz kötve a mobilunkkal. A használathoz csak rá kell bökni a szemüveg oldalán található egyetlen gombra, és már indul is a felvétel. 

A Spectacles (ez angolul szemüveget és látványoságokat is jelent), a cég első hardvere az egyszerű használat és a Snapchat-brand mellett azzal próbál még újat mondani például egy GoPro fejkamerához képest, hogy nem négyzet-, hanem köralakú képet rögzít, mert Spiegel szerint ez sokkal természetesebb, és a négyzetes formátum csak a nyomtatott korból rajtunk ragadt konvenció. Ez a jól hangzó újítás az alábbi promóvideóból pont nem derül ki, de a Spectaclesnek létrehozott külön weboldalon már jobban látszik, mire is gondol Spiegel.

A szemüveg még idén ősszel kapható lesz, és 130 dollárba (35 ezer forintba) fog kerülni, bár egyelőre csak limitált mennyiségben fogják piacra dobni. Először meg akarják nézni, tetszik-e az embereknek, érdemes-e jobban ráfeküdni.

A cég közben nevet is változtatott, mostantól Snap Inc. a hivatalos nevük, de maga az app nyilván marad a jól megszokott Snapchat.

Rovatok