Index Vakbarát Hírportál

Önjáró szék az új japán őrület

2016. szeptember 28., szerda 09:24

Néha az az érzésünk, hogy megőszülünk, mire önjáró autókkal lesznek tele a világ sztrádái, mert a szabályozó hatóságok állandóan behúzzák a féket, és nem engedik az utakra a csúcstechnológiát. A Nissan erre azt a megoldást találta ki, hogy az autóiban is használt ProPilot rendszert nemcsak a családi egyeterűjébe építi be, hanem alkot egy teljesen új termékkategóriát:

az önjáró széket.

Ezt úgy kell elképzelni, mint a kerekesszék biturbó változatát, azzal a különbséggel, hogy jól látható, az ott ücsörgő ember nem kényszerből, hanem csupán kényelemből élvezi a szék szolgáltatásait.

Árakról még nincs szó, és könnyen lehet, hogy az önjáró székek a megfizethetetlen kategóriába tartoznak, de Japánban most egészen december 27-ig elég kitweetelni valamit a #NissanProPilotChair kulcsszóval, hogy értesítsenek egy tesztlehetőségről, illetve aki éttermet működtet, és szeretné a vendégeit dodzsemezéssel szórakoztatni, az bepróbálkozhat a  #NissanProPilotChair #Wanted szavakkal is.

Az önjáró szék elterjedésének a hosszú távú következményei beláthatatlanok. Csökkenhet az időseket érintő balesetek száma, viszont jócskán megnőhet a világ átlagos fenékmérete, és szükség lehet egy  NissanProPilotChair Plus verzióra.

Rovatok