Index Vakbarát Hírportál

Webkamerát dob piacra a Logitech

2016. szeptember 30., péntek 10:30

Alig van olyan eszköz, amiben ne lenne beépített kamera, és egyébként is, a lencsék leragasztása az aktuális trend. A kiegészítőket gyártó Logitechet ez nem akadályozta meg abban, hogy négy év kihagyás után megint webkamerát dobjon piacra.

Már az előd, a C920 is 1080p full hd felbontásban tudott videót rögzíteni, amivel nagyjából minden igényt kielégített. Az új C922 azonban már a bejelentés helyével is azt üzeni nekünk, hogy felkészítették az új évtizedre: a játékaikat online közvetítő gémereknek szóló TwitchCon konferencián mutatkozott be az új termék.

A C922 ugyanis képes felismerni a játékos körvonalait, hogy a háttér levágásával illessze be a közvetítésbe, kivéve minden zavaró tényezőt. Erre nagyon kíváncsiak vagyunk, a C922-ben ugyanis csak egy kamera van, szemben a rivális Razer által fejlesztett Stargazer kamerával, amely a kétkamerás RealSense technológiával, a tér mélységének felmérésével szűr ki minden olyan tartalmat, amely messzebb van, mint a gép előtt ülő játékos. Erre viszont még októberig várni kell.

További előnye a Logitech C922-nek, hogy 720p felbontásban másodpercenként 60 képkockát tud felvenni, és az ára csak 100 dollár, vagyis kétharmada a Razor Stargazerének.  

Rovatok